JARNJAK O IZBORIMA

'HDZ će voditi korektnu kampanju, baš kao i dosad'

24.08.2011 u 15:32

Bionic
Reading

'Što više govori Milanović, za nas je to bolje. Isto vrijedi za ostale čelnike Kukuriku koalicije jer što se više pričaju i časte se po birtijama, to je razlika u glasovima manja', ustvrdio je Ivan Jarnjak, potpredsjednik HDZ-a i Hrvatskog sabora u Varaždinu nakon susreta s čelnicima stranke Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije

Upozorivši da prema anketama iz ranijih izbornih godina HDZ nikad ne bi dobio izbore, Jarnjak je rekao da se zbog toga puno ne obazire na njihove rezultate.'Međutim, svjedoci smo da se prednost SDP-a s dvadesetak posto smanjila na svega dva posto, i to s tendencijom daljnjeg topljenja jer je vani jako vruće, a vruće je i na političkoj sceni jer se pokazuje vrijednost i vjerodostojnost političara', istaknuo je potpredsjednik HDZ-a.

Za predstojeće izbore Jarnjak je najavio korektnu kampanju od strane HDZ-a, kao što je to bio slučaj i ranije. 'Biračima i građanima govorit ćemo istinu te ćemo predstavljat realne projekte. Predbacuje nam se Pelješki most i njegovo stajanje, kao da se zaboravlja da je Hrvatska dvije godine bila u recesiji, zbog čega je čak morala uvesti posebne poreze. U takvoj je situaciji morala staviti po stranu neke strateške projekte, ali ne zato da ih se odrekne, nego da se nastave kad se steknu uvjeti. A sada su se stekli i zato nastavljamo s gradnjom. Govoriti s podcjenjivanjem o tome je u najmanje čudnovato, budući da je to strateški objekt koji nakon dugog vremena omogućava povezivanje Hrvatske', rekao je Jarnjak, dodavši da taj i slični strateški projekti možda u prvom trenutku neće biti isplativi, ali će biti bitni sa strateškog stajališta.

Osvrćući se na izjavu Radimira Čačića da korupcija više ne bi smjela proći na parlamentarnim izborima, Jarnjak je rekao da je borbu protiv korupcije poveo upravo HDZ na čelu s predsjednicom Vlade RH .

'A gdje to sada korupcija još prolazi? Može li izvor korupcije biti, primjerice, neisplata plaća ili njihovo kašnjenje? I isplatom plaća uklanjaju se preduvjeti za korupciju, to bi Čačić moramo znati', rekao je Jarnjak napominjući da antikorupcijska nastojanja HDZ-a prepoznaju birači, ali i svijet.

Odbacio je i Čačićeve navode da će tri sjeverne županije biti zakinute zbog toga što su u istoj statističkoj regiji zajedno sa Zagrebom. 'Za Čačića je spajanje u statističku regiju zločin i o tome bi građani Zagreba morali razmisliti. Međutim, zločin je nešto sasvim drugo: ubijanje i krađa. Tu se vidi neznanje jer su statičke regije propisane u dokumentima EU, a hrvatska Vlada je vodila računa o svakoj sredini, tako da je u već ušla odredba prema kojoj će se nakon popisa stanovništva Hrvatskoj omogućiti redefiniranje tih regija', upozorio je Jarnjak, napominjući da su Čačić i drugi čelnici oporbe trebao biti jučer na Macelju gdje je najveće stratište nakon 1945. godine.