PROSLAVA ZLATNOG PIRA

HDSSB zarađuje na umirovljenicima

14.02.2011 u 17:20

Bionic
Reading

Okupljanje i darivanje osječkih bračnih parova koji slave zlatni pir dobar je običaj osječke gradske vlasti u povodu Valentinova. No u posljednje dvije godine gradonačelnik Krešimir Bubalo tu prigodu koristi kako bi jednom od najvatrenijih jurišnika Branimira Glavaša, Miljenku Kolobariću, priskrbio i dobru zaradu

Proslava se dotad održavala u hotelima Central i Osijek, smještenim u najužem središtu grada, do kojih je bračnim parovima u poznoj dobi najjednostavnije i najlakše doći.

Otkako je Bubalo postao gradonačelnik, posao ugošćivanja stotinjak parova koji obilježavaju pedeset godina braka prepustio je ZOO hotelu na lijevoj obali Drave, najudaljenijem od središta grada.

Hotel je u vlasništvu gradske komunalne tvrtke Unikom i prošle je godine za 41.200 kuna mjesečno izdan u zakup vukovarskom branitelju Leonardu Balašu.

No on je vođenje objekta prepustio kolegama Miljenku Kolobariću (HDSSB) i Petru Mlinareviću iz osječke HVIDR-e, od kojih je prvi posebno poznat po angažmanu u zaštiti Branimira Glavaša od pravosudnog progona i stvaranju fame o njegovoj nevinosti.

Zbog toga je HVIDR-a uoči donošenja presude pripremila, tiskala i besplatno dijelila knjigu 'Locirati, identificirati, uhititi, transferirati – izdajnici i sluge', a Kolobarić se potpisao u ime izdavača. Posljednjih mjeseci žalio se na visoku cijenu zakupa hotela, pa će mu današnje ugošćivanje dvjestotinjak umirovljenika biti od značajne pomoći u plaćanju te obveze.

'Prošle godine smo zaključili da je ovo izvrsna lokacija i ljudi su se jako dobro osjećali, pa očekujem da će tako biti i ove godine.

To je, uostalom, najbolja lokacija u vlasništvu grada Osijeka', odgovorio nam je Bubalo na pitanje zašto je promijenio običaj iz prethodnih godina i za proslavu izabrao objekt do kojega je mnogim umirovljenicima iz grada najteže doći.

Iz gradskog proračuna za bračne parove koji obilježavaju zlatni pir izdvojeno je ove godine nešto više od 74.000 kuna.

Grad je za svaki od 104 para pripremio poklon-bon u vrijednosti 500 kuna, svakoj dami gradonačelnik Bubalo ili predsjednik Gradskog vijeća Gordan Matković poklonili su crvenu ružu, nastup glazbenog sastava Vigor stajao je oko 3.500 kuna, pa je za ugostiteljsku uslugu hotelu ostalo približno 17-18 tisuća kuna. Na proslavu su se odazvala 94 bračna para.

Pojašnjavajući zašto je na poklon damama izabrao baš ružu, gradonačelnik je rekao da ona zbog svoje raskoši, ljepote i mirisa, ali i zbog trnja, najbolje simbolizira dug zajednički život, u kojem osim ljepote ima i neprilika, s kojima se ovi bračni parovi očito znaju nositi.