HSS GUBI NAKLONOST

HDSSB ulazi u borbu za seljake

19.07.2009 u 12:18

Bionic
Reading

Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) nezadovoljan je odbijanjem njihovih amandmana na rebalans proračuna kojima se trebalo s 400 milijuna kuna pomoći ratarima i stočarima, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare

Upravo su nova premijerka Jadranka Kosor i potpredsjednik Vlade Damir Polančec tijekom nedavnih prosvjeda seljaka u Zagrebu čvrsto obećali tu pomoć, a poslije toga zaboravili na obećanja, što još jednom potvrđuje njihovu neautentičnost i nebrigu za Slavoniju i Baranju, kazao je predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić.

Dodao je kako se 'umjesto toga novac ulaže u brodogradilišta, premda je dokazano da tamo kao i u HŽ-u ima lopovluka, a uskoro će se otvoriti i pitanje lopovluka u drugim državnim tvrtkama'.

Također je istaknuo kako je krajnje neprimjereno i zabrinjavajuće forsiranje gradnje mosta na Pelješcu. Nažalost, kazao je Šišljagić, ni Hrvatska seljačka stranka nije podržala naše amandmane, što pokazuje da je ta stranka izgubila legitimitet te da bježi od seljaka. Šišljagić je rekao kako je nedopustivo da se 'najsiromašniji dio Hrvatske dodatno kažnjava totalnom nebrigom za selo i agrarnu politiku' te da je krajnji rok da se do 30. srpnja ove godine riješe nagomilani dugovi države prema poljoprivrednim proizvođačima.