SPONZORI I KAMPANJE

HDSSB odbacio optužbe osječkog HDZ-a

12.09.2011 u 21:25

Bionic
Reading

Iz HDSSB-a su danas odbacili tvrdnje osječkog HDZ-a da su odustali od tužbe protiv novina koje su objavile dokument s popisom lokalnih tvrtki koje su navodno trebale sponzorirati izbornu kampanju HDSSB-a 2009., te ustvrdili da su 'ne samo podnijeli tužbu nego i dobili nepravomoćnu presudu'

Odgovarajući na poziv HDSSB-a da bi vlada trebala podnijeti ostavku zbog crnih fondova u vladajućem HDZ-u, osječki HDZ-a ustvrdio je danas na konferenciji za novinare da HDSSB proziva HDZ zbog straha da se istraga ne bi proširila na 2009., kad je u medijima objavljen interni dokument koji sadrži popis 60-ak tvrtaka iz Slavonije i Baranje koje su trebale ili morale sponzorirati izbornu kampanju HDSSB-a.

Pritom su vrh HDSSB-a prozvali da je odustao od najave da će tužiti novine koje su taj dokument objavile zato što bi, kako je rekao predsjednik osječkoga HDZ-a Tugomir Kuduz 'tužbom i sudskom raspravom puno toga izišlo na vidjelo'.

'Nije točno da HDSSB nije podnio tužbu za tekst 'Glavaševa mreža' objavljen u jednim dnevnim novinama 2009. u kojem se lažima i podvalama pokušao kompromitirati HDSSB. Upravo suprotno, HDSSB je podnio tužbu i na prvostupanjskom sudu 28. rujna 2010. dobio presudu za koju gospodin Tugomir tvrdi da nikada nije podnesena', navodi HDSSB u priopćenju.

Ocjenjuje da se osječki HDZ na njihovu stranku obrušio u nedostatku argumenata i suvislog objašnjenja za HDZ-ove crne fondove, svjesno se služeći lažima u pokušaju obmanjivanja javnosti i skretanja pozornosti sa kriminalnih radnji u HDZ-u.