VIJESTI S ULTRADESNICE

HČSP se pojačava MMA borcima

18.01.2012 u 17:36

Bionic
Reading

Hrvatska čista stranka prava (HČSP), desničarska partija šire poznata po filoustaštvu, komemoriranju nacističkih zločinaca iz vremena NDH, osebujnim pogledima na povijest, prijetnjama novinarima i homofobiji, u zadnje vrijeme radi na imidžu primajući u svoje redove MMA borce

Ti borci, doduše, nisu toliko poznati, koliko to ponosno objavljuju službene stranice HČSP-a. Najnoviji primjer je izvjesni Ivan Ćuk, gospodin s prebivalištem u Austriji. Na naslovnoj fotografiji istaknut je njegov tetovažama prekriven torzo, obilježen crnim ustaškim U na ustaškom grbu iznad natpisa NDH na desnoj strani prsnog koša. Tu je i '(anti)ravnoteža' na lijevoj strani: dijabolična maska s petokrakama. Okvir fotografije čini plamen za koji nije jasno simbolizira li nacionalnu ognjicu, pakleni oganj ili nešto treće.

U stranci već djeluje Konavljanin Ante Delija, koji spada među talentiranije mlade borce s ovih prostora, premda tek treba pokušati doseći razinu Mirka Filipovića, koji je svojedobno bio zastupnik Socijaldemokratske partije u Saboru.

Tercet MMA u HČSP zaključuje trofejni karataš i kickbokser, mladi Sinjanin Antonio Kulaš.

Nije poznato hoće li i kako njihov angažman povećati 'borbenu gotovost' stranke čije se pojedince, između ostalog, optuživalo za poticanje nasilja na Gay Prideu u Splitu i uništavanje antifašističkih spomenika.