zagrebačka skupština

Hasanbegović nagovijestio kako će se postaviti u pregovorima s Bandićem

04.07.2017 u 17:46

Bionic
Reading

Pregovori između tri zainteresirane strane, Milana Bandića, HDZ-a i liste Brune Esih, oko formiranja većine u zagrebačkoj Skupštini još uvijek traju, a načelan je stav da bi trebali biti dovršeni idućeg tjedna

Zlatko Hasanbegović, bivši ministar kulture i HDZ-ov disident, koji je uz nositeljicu Brunu Esih glavna snaga liste što s pet vijećničkih ruku drži ključeve većine u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, potvrdio je za tportal da se načelno želi dovršiti pregovore drugi tjedan, ali do tada se treba obaviti još nekoliko razgovora o nekim tehničkim stvarima.

Hasanbegović nije želio ulaziti u detalje pregovora, ali njegova lista želi potpise 26 vijećnika za to da će njihov temeljni zahtjev - promjena imena Trga maršala Tita - biti proveden.

Naravno, riječ je tek o uvjetu bez čijeg rješavanja uopće nisu željeli razgovarati sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem o suradnji. O daljnjim zahtjevima, a u javnosti se spekuliralo o tome da Hasanbegović želi preuzeti gradski resor kulture ili vodstvo Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova, HDZ-ov je disident zakopčan do grla.

'Naravno da će biti neki zahtjevi koji, naravno, moraju biti usklađeni sa zakonom. Postoje i neke stvari koje ni ne mogu biti predmet pregovora, natječaji i slično', kazao nam je Hasanbegović.

Na upit hoće li imati neke konkretne zahtjeve koji se tiču, recimo, odvoza smeća ili poboljšanja uvjeta u vrtićima, Hasanbegović odgovora da će se napraviti sporazum u kojem će se taksativno navesti sve.  

No napominje da su, kao i uvijek, svi za projekte, pa tako i on.

'Jeste li ikad čuli neku stranku u kampanji koja je protiv žičare ili rotora?', zapitao je retorički Hasanbegović i zaključio da je kod projekta druga stvar problematična - kako ih provesti.

  • +11
Propali pokušaj konstituiranja zagrebačke Gradske skupštine Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX