SUSRET jong una i trumpa

Hanoj dočekuje sjevernokorejskog diktatora, a majice s njegovim likom prodaju se nevjerojatnom brzinom

22.02.2019 u 12:05

Bionic
Reading

Netko bi pomislio da će majice s likom jednog od od najozloglašenijih svjetskih diktatora biti teško prodati, ali u Hanoju se pred očekivani summit američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una sve prodaje

Ulice vijetnamske prijestolnice su uređene i nakićene i svi se nadaju da će im summit idućeg tjedna donijeti zaradu - od barova do brijača.

"Nema potrebe govoriti o Trumpu jer je on već velik čovjek. Svi to znaju", kaže dizajner majica Truong Thanh Duc. "No moramo ohrabrivati Kim Jong Una da odustane od diktature zbog svog naroda."

"Zato sam stavio njegov lik na majicu", kazao je.

Ducove majice privukle su znatiželjnu gomilu u Staroj četvrti Hanoja, labirintu ulica i štandova.

Duc je rekao da je prodao više od 300 majica, a zarada će biti potrošena na kupnju bageta - kruha popularnog u bivšoj francuskoj koloniji - koji će biti podijeljeni siromašnima.

Na jednoj od njegovih majica je Kimov lik, a druga prikazuje Trumpa i Kima zajedno iznad riječi "PEACE" (mir).

Jedan hanojski brijač nudi besplatnu frizuru u stilu Trumpa ili Kima, a barovi prodaju pića inspirirana predstojećim pregovorima. Tako se može kušati klasični Negroni koktel u novoj verziji pod nazivom "Peace Negroniations", sa soju rakijom okusa ružičastog grejpa, vermutom i kapljcom bitera Angostura, te pivo "Kim Jong Ale".

Diljem vijetnamske prijestolnice u tijeku su pripreme za summit 27. i 28. veljače. Dijelovi grada blizu mjesta održavanja pregovora dobro su očišćeni, sređeni ili prebojani.