TEHERANSKI VIDOŠEVIĆ

Hamnei: Kupujmo iransko!

20.03.2012 u 14:51

Bionic
Reading

Najmoćnija figura u Iranu, vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei, pozvao je Irance na početku nove godine prema perzijskom kalendaru da kupuju domaće proizvode kako bi se na taj način borili protiv trgovinskih sankcija nametnutih od strane Zapada, piše Reuters

Sankcije koje je Iranu nametnuo Zapad duboko su nagrizle iransko gospodarstvo, što je prouzročilo rast cijena i pad vrijednosti iranske valute, riala.

'Ovogodišnji slogan je domaća proizvodnja, podupiranje iranskog rada i ulaganja. Iranski narod treba konzumirati domaće proizvode, a izbjegavati one proizvedene u inozemstvu', rekao je Hamnei u govoru na državnoj televiziji.

'S takvim pristupom se nadamo da će nacija prevladati urote neprijatelja. Molimo Boga da pomogne iranskom narodu', dodao je Hamnei.

Nowruz, iransku Novu godinu, simbolizira dolazak proljeća.

Oni koji si to mogu priuštiti, iskoristit će priliku da pobjegnu od društvenih i vjerskih struktura Islamske Republike u malo glamura kakav nude obližnji Ujedinjeni Arapski Emirati, piše Reuters.

Svake godine, velik dio iranske zajednice u UAE - prema nekim procjenama njih oko 400.000 – povećava se za nekoliko desetaka tisuća iranskih turista koji će stići krajem ožujka. To je prilika za imućne da proslave blagdane na koncertima i klubovima ili u šoping centrima Dubaija.