PALČEVSKI UMJESTO PRPIĆA

Haller smjenio šefa pedijatrije u KBC Rijeka

21.05.2012 u 16:09

Bionic
Reading

Predstojnik Klinike za pedijatriju riječkog Kliničkog bolničkog centra Igor Prpić danas je razriješen dužnosti , a za v.d. predstojnika imenovan je Goran Palčevski, stoji u današnjem priopćenju ravnatelja riječke bolnice Hermana Hallera

Goran Palčevski do sada je bio zamjenik predstojnika Klinike za pedijatriju.

Na novinarski upit o obrazloženju smjene, iz ureda ravnatelja naveli su da Haller neće dodatno obrazlagati ni komentirati odluku.

Prpić također nije želio komentirati odluku o smjeni.

U nekim medijima nagađa se da bi povod za smjenu mogli biti nedavni događaji potaknuti informacijom o nedostatku lijekova za liječenje djece na Odjelu hematologije i onkologije te bolnice.

Naime, dvadesetak roditelja okupilo se pred dječjom bolnicom 12. travnja ove godine, pošto su čuli za nedostatak lijekova za djecu s onkološkog odjela, te su zahtijevali da se liječenje djece ne prekida.

Sljedećeg dana sazvana je konferencija za novinare na kojoj je ravnatelj Haller izjavio da nikada nije bilo upitno pružanje tog oblika zdravstvene zaštite djeci s onkologije, nego da je samo bilo pitanje unutarnje preraspodjele novca. Haller je rekao da ravnateljstvo KBC-a nije nikom dalo informaciju da lijekova za dječju onkologiju neće biti te da nitko nije imao ovlasti takvu informaciju dati roditeljima i javnosti. Najavio je provedbu unutarnje istrage kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo.

Tadašnji pročelnik Klinike za pedijatriju Igor Prpić rekao je na konferenciji da je prethodnog dana razgovarao s roditeljima te da ih je izvijestio da lijekova ima za sljedećih sedam dana i kako se nada da će se pronaći rješenje, a pročelnica Odjela za hematologiju i onkologiju Jelena Roganović izjavila je da je i ona 12. travnja ujutro rekla roditeljima da ima problema s lijekovima jer da su je o tome izvijestili na kolegiju.