velika gužva

HAK poziva vozače na putu u Austriju da koriste alternativne prijelaze

23.08.2020 u 18:09

Bionic
Reading

Zbog višestanih čekanja i pojačanih kontrola na graničnom prijelazu Karavanke između Slovenije i Austrije Hrvatski autoklub (HAK) pozvao je u nedjelju vozače da koriste alternativne granične prijelaze. Umjesto Karavanki svi vozači i putnici na putu prema Austriji mogu koristiti granične prijelaze na autocesti Ljubelj/Loiblpass i Šentilj/Spielfeld.

Granični prijelaz Korensko sedlo/Würzenpass, Jezersko/Seeberg i Šentilj/Spielfeld na staroj cesti mogu koristiti samo državljani Slovenije i Austrije.

HAK obavještava vozače da su zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća čekanja u putničkom prometu.

Promet je pojačan i na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje prema graničnom prijelazu Rupa, riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, Istarskom ipsilonu prema prijelazima Kaštel i Plovanija, Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali na prilazima turističkim središtima i trajektnim lukama.

Povremeno se vozi usporeno na pojedinim dionicama autocesta u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta.

Na naplatama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja, dok se zbog povećane gustoće prometa između čvorova Bosiljevo 2 i Jastrebarsko u smjeru Zagreba povremeno i mjestimice vozi u kolonama u pokretu uz kraće zastoje, posebice u blizini odmorišta te ulaza i izlaza s autoceste, izvijestio je HAK.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić (brzina je ograničena na 80 km/h).

Trajekti i katamarani plove redovito.