STANJE U PROMETU

HAK: Kolnici skliski u većem dijelu zemlje, mogući odroni

23.01.2021 u 07:36

Bionic
Reading

Kolnici su jutros mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, mogući su odroni, a zbog vjetra je zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na DC1 Vaganac-Udbina-Ondić i DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo.

Zbog prometne nesreće na autocesti A11 Zagreb-Sisak na naplatnoj postaji Mraclin u smjeru Siska vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h, javio je Hrvatski autoklub (HAK) koji poziova vozače na pojačan oprez. Zbog oštećenja kolnika ili vode na kolniku zatvorene su: DC30 kroz centar Petrinje (obilazak Ulicom Matije Gupca); ŽC3121 Tišina-Palanjek (obilazak je ŽC3274 Palanjek-Mahovo); LC33134 u mjestu Rausovac (obilazak: LC33127 Selište Kostajničko-Hrvatska Kostajnica); LC67207 Vrgorac-Orah i LC67209 Veliki Prolog-Draževitići. Vozi se otežano (oštećenja uzrokovana potresom i odroni): zatvorena za teretna vozila preko 3 tone - ŽC3070 Dugo Selo-Rugvica-Oborovo (obilazak je preko Sesvetskog Kraljevca i Otoka Svibovskog).

Vozila do 3 tone prometuju naizmjence; na mostu Brest kod Petrinje (uz ograničenje brzine od 30 km/h) ili obilazno: Žažina-Sisak-Mošćenica-Petrinja i obrnuto; na državnoj cesti DC3 u mjestu Dubravci; na županijskoj cesti ŽC3232 Majske Poljane-Glina na mostu preko rijeke Maje dopušten je promet vozilima do 3,5 tone; na ŽC3241 Komogovina-Borojevići LC33110-Mečenćani privremena zabrana prometa na teretna vozila ukupne mase više od 15t (osim vozila hitnih i interventnih službi, te vozila dostave pomoći.

Vozi se otežano i na drugim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima. U prekidu su: trajektne linije: Porozina-Brestova, Sumartin-Makarska, Stari Grad-Split, Sobra-Prapratno, Sućuraj-Drvenik; katamaranske linije: Korčula-Hvar-Split, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Dubrovnik-Šipan-Mljet-Lastovo; brodske linije: M.Lošinj-Unije-Susak, Zadar-Preko, Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice.