OBEĆANJE NOVOG GRADONAČELNIKA

Habuš će tražiti nezavisnu reviziju poslovanja Varaždina

07.11.2011 u 14:36

Bionic
Reading

Nakon nedavnih prijevremenih izbora, Goran Habuš preuzeo je dužnost varaždinskoga gradonačelnika od Zlatka Horvata, dosadašnjeg zamjenika gradonačelnika s ovlastima gradonačelnika. Istodobno, umjesto Horvata i Slobodana Mikca, zamjenici gradonačelnika su Natalija Martinčević i Vjeran Radelić

Prilikom primopredaje, sukladno zakonu, Horvat je predao izvještaj o glavnim započetim, ali nedovršenim projektima te onima u planu, kao i trenutačnoj financijskoj situaciji u Gradu Varaždinu.

'I u ovim uvjetima recesije, nasreću, imamo nekoliko kapitalnih objekata, poput podzemne garaže i nove škole T. Špoljar, a neki dan smo potpisali ugovor o dogradnji kirurgije. Drago mi je da mogu ukazati na ovu dobru stranu u izvještaju gdje također navodimo nepodmirene obveze Grada Varaždina koje su na dan 31. listopada iznosile 43 milijuna kuna, a potraživanja 54 milijuna. Dakle, situacija je podnošljiva jer se obveze mogu izravnati. Ponosni smo što ne napuštamo brod koji tone. Varaždin je perspektivna sredina s dobrom poduzetničkom klimom i uvjeren sam da će to biti dobar poticaj za razvoj grada', istaknuo je Horvat izražavajući nadu da njegovih tridesetak godina u Gradskoj vijećnici nisu uzaludno potrošeno vrijeme, odnosno da su za Grad Varaždin napravljene korisne stvari.

Čestitajući Habušu na izbornoj pobjedi, Horvat mu je zaželio puno uspjeha i sreće u realizaciji projekata koji se nisu stigli ili nisu mogli, a kako bi Varaždin i dalje bio primjer i u medijima prepoznat po dobrim stvarima.

'Izuzetno sam zadovoljan što smo primopredaju napravili sukladno zakonu, ali i kulturi. Izuzetna mi je čast preuzeti dužnost gradonačelnika od čovjeka koji je zaista obilježio varaždinsku politiku zadnjih tridesetak godina i dao neizmjeran doprinos da imamo Varaždin kao grad koji je jedan od najpoželjnijih za život. Stoga mu iskreno želim puno zdravlja i sreće ma gdje ga odveo životni put. Pred mnom i zamjenicima je 18 mjeseci za ostvarenje obećanog, dakle upravljane Gradom transparentno i otvoreno prema svim prijedlozima i dobronamjernim kritikama', rekao je Habuš.

Među prvi koracima novi gradonačelnik najavio je razgovore s pročelnicima radi planiranja proračuna za iduću godinu. 'Morat ćemo napraviti neovisnu reviziju za utvrđivanje dubinskog stanja, a koja će biti temelj za proračun. Isto tako treba vidjeti koji su prioriteti. No svi ovi započeti projekti o kojima je govorio Zlatko, naravno, moraju se nastaviti dalje', naglasio je gradonačelnik Habuš , nakon čega je postavio tablu Srebrni cvijet Europe na gradsku vijećnicu zajedno s Horvatom kao 'izraz poštovanja prema donedavnom zamjeniku i njegovom radu zadnjih 30 godina'.