kilometarske kolone

Gužve na cestama uoči Uskrsa: Pogledajte gdje je najkritičnije

19.04.2019 u 14:34

Bionic
Reading

Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvora Lučko i čvora Buzin u smjeru Lipovca vozi se u koloni od oko 13 km, izvijestio je HSK. Zbog Uskrsa tijekom dana se očekuje pojačan promet

Pojačan promet očekuje se tijekom dana na gradskim prometnicama i obilaznicama, glavnim cestovnim pravcima uključujući autoceste A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, Istarski ipsilon, Jadransku magistralu (DC8) na prilazima gradova i mjesta, te trajektih luka i pristaništa, na graničnim prijalzima sa Slovenijom na ulasku u RH i BiH na izlasku iz RH, uz mogućnost povremenih zastoja i vožnje u koloni na dionicama cesta na kojima traju radovi.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama bit će: 19. travnja od 15 do 23 sata, 20. travnja od 15 do 23 sata i 22. travnja od 14 do 23 sata.

Gužva iza Lučkog

Na A1 Dubrovnik Zagreb u smjeru Zagreb između naplatne postaje Lučko i izlaza 1 Lučko (zbog povećane gustoće prometa vozi se otežano.

Povećana gustoća prometa na autocesti A1, između čvora Lučko te čvora Karlovac u oba smjera.

Zabrana se odnosi na državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj)...itd., ali na autocestama i na državnoj cesti DC1, zabrana nema.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila HAK upozorava da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

  • +9
Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Kolona teretnih vozila na autocesti A3 ispred graničnog prijelaza Bajakovo proteže se oko šest kilometara. 

Zatvoreni su granični prijelazi: GP Goričan (do 30. lipnja). Promet se preusmjerava na GP Goričan II; GP Vitaljina, a na GP Gunja-Brčko zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Danas, 19.04. od 14,30-15,30 sati u putpunosti će biti prekinut promet zbog manifestacije od strane BiH.