SMJENA TURISTA

Gužve na cestama prema moru te na graničnim prijelazima

10.07.2011 u 14:42

Bionic
Reading

Promet je pojačan na autocesti A 1 u smjeru juga te na autocestama A 2 Zagreb - Macelj i A 3 Bregana - Lipovac u smjeru Zagreba, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK)

Promet je pojačan na autocesti A1 u smjeru juga, te na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru Zagreba.
Na naplati Lučko, promet je pojačan na ulasku i izlasku s autoceste, no dužih čekanja za sada nema.

Poteškoće u prometu moguće su u blizini turistiških središta duž jadranske obale, u Istri i na dionicama cesta na kojima su radovi.

Dionica državne ceste D1 Gračac-Knin, zatvorena je za sav promet zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je preko Kistanja i Obrovca ili autocestom A1 (do 15. srpnja).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok).

Zabrana prometa za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, bit će danas od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala), D9 (Metković-Opuzen), D21 (Kaštel-Kanfanar), D66 (Pula-Labin-Opatija), D23 (Žuta Lokva-Senj. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti D1.

Do 19. kolovoza u 18 sati zbog radova zatvorena je državna cesta D 34 kroz grad Slatinu.Obilazak za osobna vozila je: Slatina(D2)-Nova Bukovica(ŽC4045)-Miljevci(ŽC4038)-Čađavica(D34), a za teretna: Slatina (D2)-Našice(D53)-Donji Miholjac(D34) i dalje za Osijek.