NERADNA NEDJELJA

Gužve iz šoping-centara nisu se preselile u crkve

19.01.2009 u 12:18

Bionic
Reading

Na treću neradnu nedjelju od stupanja na snagu odredaba Zakona o trgovini čini se da o većem broju ljudi na misama nema govora

Osim časne sestre koja je dirigirala crkvenim zborom i zaprijetila fotoreporteru Slobodne Dalmacije tužbom jer je slikao misu, vjernici u svetištu Mati slobode na Jarunu spremno su i rado odgovarali na pitanje o tome jesu li brojniji otkada se ne radi nedjeljom.

'Ne, ni govora, ja sam vjernik koji redovito dolazi na nedjeljnu misu i ni po čemu se ne bi reklo da nas je više', kazao je za Slobodnu Dalmaciju 48-godišnji Stjepan Križanić koji je ponosno slušao kćer koja pjeva u crkvenom zboru.

Pojasnio je da on kao vjernik ne misli da treba zabraniti rad nedjeljom, nego ga treba pošteno platiti onima koji žele i mogu raditi.

I Marijan Hren, 72-godišnjak iz te župe, odlučno negira bilo kakvo povećanje broja vjernika otkada je stupio na snagu Zakon o neradnoj nedjelji.

I ostali vjernici u drugim zagrebačkim crkvama slažu se da se broj vjernika na misama nije povećao otkad je zabranjen rad trgovina nedjeljom.

'Ma kaj više vjernika, gospon, pa to su bedastoće. Znam, neki bi štel reći: nisam mogel na misu jer sam morao raditi, ma kaj god!' kazala je gospođa Irena Sumić, koja 'cijeli život ide na nedjeljne mise'.

Jedna gospođa je ustvrdila da ne treba imati iluzije da će se gužve iz šoping-centara preseliti u crkve.