STANJE NA CESTAMA

Gust promet otežava nesreća između čvorova Ogulin i Bosiljevo II u smjeru Zagreba

28.07.2019 u 13:59

Bionic
Reading

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče prometna nesreća između čvorova Ogulin i Bosiljevo II, na 73. km u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 80 km na sat, a kolona je oko 2 km, priopćio je Hrvatski autoklub (HAK)

Vrlo je gust promet između čvora Benkovac i tunela Sveti Rok, a povremeno su zastoji i kolone u smjeru Zagreba.

Povremeni zastoji i kolone su dionicom između čvorova Karlovac i Lučko u smjeru Zagreba, a pred naplatama Demerje kolona je oko 800 metara.

Zbog jake kiše, mokrih i skliskih kolnika usporeno se vozi između čvorova Karlovac i Pirova c.

Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 7 km, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon, pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 5 km, na čvoru Matulji u smjeru Rijeke kolona je oko 2 km.

Autocesti A7 Rupa-Diračje: kolona je prema graničnom prijelazu Rupa oko 1 km.

Krčki most u smjeru kopna kolona je od Malinske (oko 12 km).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) zastoji i kolone su na prilazima turističkim središtima.

Vrlo je gust promet na glavnim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, Istarskom ipsilonu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), na prilazima turističkim središtima.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, Slavoniji u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Hak vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.