DJEVOJKU UDAVIO I ZAKOPAO

Grobaru 27 godina zatvora za monstruozno ubojstvo

01.04.2009 u 12:36

Bionic
Reading

Grobar Stjepan Ščančar danas je na Županijskom sudu u Velikoj Gorici nepravomoćno osuđen na 27 godina zatvora zbog teškog ubojstva 16-godišnje Anite Kulaš u noći sa 3. na 4. listopada 2006. godine

Sud je potvrdio presudu s prošlog suđenja koju je poništio Vrhovni sud jer nije dovoljno utvrđeno koliko je Ščančar bio ubrojiv u vrijeme počinjenja djela. Novim je dokazima potvrđeno da je ubojica znao da je žrtva maloljetna iako je u početku tvrdio drukčije.

Također, na dan ubojstva svom je kolegi bageristu naložio da jamu iskopa dublje od standardnih mjera, što upućuje na ubojstvo s predumišljajem. Anitu je ugušio rukama i vezicama za tenisice, što je odbio priznati, napomenuvši da je koristio samo ruke iako je dokazano i korištenje vezica.

Ubijena Anita Kulaš


Ščančar je tvrdio da mu je Anita slala slike gole sebe i svoje prijateljice Ivane, njegove djevojke, koje je slikala mobitelom. No, Ivana je istaknula da je Anita koristila mobitel koji joj je ona kupila te da taj model uopće nije imao kameru. Usto, psihijatar je objasnio da Ščančar nije bio neuračunljiv bez obzira na navodne fotografije djevojaka.

Sudac je prilikom iznošenja presude objasnio da Ščančar nije pokazao ni minimalan stupanj empatije i sažaljenja prema žrtvinoj obitelji te da je hladna, beskrupulozna i sebična osoba. Vrhunac njegove besramnosti bio je odlazak na Anitinu misu zadušnicu s Ivanom te pokapanje žrtve u tuđi grob, piše Jutarnji list.