pokretanje rasprave

Grmoja želi da se ukine nošenje zaštitnih maski u Sabornici

17.03.2022 u 13:37

Bionic
Reading

Zastupnik Nikola Grmoja (Most) zatražio je u četvrtak da se na saborskom Predsjedništvu inicira rasprava o ukidanju nošenja maski u Sabornici, koja je na snazi od rujna 2020. godine, a lijevu je opoziciju prozvao da je pala na testu ljudskih prava, podržavajući Stožer i HDZ

„Molim Vas da na Predsjedništvu inicirate raspravu o ukidanju nošenja maski u Sabornici i odredbe o broju zastupnika pojedinog kluba koji mogu biti u njoj“, rekao je Grmoja potpredsjedniku Hrvatskog sabora i članu Predsjedništva Željku Reineru u raspravi o Vladinu prijedlogu da se smanji stopa PDV-a na hranu i plin.

„Jasno je da se izvan Sabornice družimo bez maski i u puno većem broju“, kazao je Grmoja Reineru, koji, kao predsjedavjući, njegov prijedlog nije komentirao.

 Ustvrdio je pritom da rast cijena i predloženo smanjene stope PDV-a na hranu i plin, nisu samo posljedica rata u Ukrajini, nego i svih (epidemioloških) mjera, ograničenja, potpora za ublažavanje tih mjera.

„Netko će za to trebati odgovarati, mi pitanja nećemo prestati postavljati, ne samo vladajućima, nego i onima iz lijeve opozicije koji su pali na testu ljudskih prava i sloboda i podržali Nacionalni stožer i HDZ“, izjavio je Grmoja.

 Saborsko Predsjedništvo, prema neslužbenim informacijama, ne planira se sastati prije travnja, odnosno prije početka nove sjednice.