NE ODUSTAJe

Grmoja sazvao novo saslušanje na Antikorupcijskom vijeću, otkrio koga je ovaj put pozvao

11.10.2022 u 08:50

Bionic
Reading

Predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja (Most) sazvao je za idući utorak novo saslušanje, na koje je pozvao bivše članove Uprave Ine Niku Dalića, Barbaru Dorić, Darka Markotića, Ivana Krešića i Davora Mayera, ali je i ponovio poziv premijeru Andreju Plenkoviću te bivšem ministru Tomislavu Ćoriću koji su nadređeni članovima Uprave

'Nema odustajanja unatoč udarima sa svih strana, nema povlačenja unatoč zastrašujućim izjavama premijera koji najavljuje istragu nad oporbom zbog Antikorupcijskog vijeća. Za idući utorak sam sazvao novo saslušanje na koje sam pozvao članove Uprave INA-a: Niku Dalića, Barbaru Dorić, Darka Markotića, Ivana Krešića i Davora Mayera, ali i premijera Plenkovića i bivšeg ministra Ćorića koji su nadređeni članovima Uprave. Nastavljamo odlučno i fokusirano dok do kraja ne rasvjetlimo ulogu Vlade u korupciji, ali i veleizdaji oko gašenja sisačke rafinerije i preusmjeravanju hrvatske nafte u Mađarsku!', naveo je Grmoja na Facebooku.

Nakon prošlotjednog javnog saslušanja bivšeg šefa Janafa i Uskokovog optuženika Dragan Kovačevića u vezi afere u Ini, Grmoja je najavio da će biti dodatnih saslušanja.

Podsjetimo, Kovačević je na saslušanju izjavio da je premijer Plenković na sastanku u Vladi 2018. sugerirao da se potpiše memorandum koji bi značio gašenje sisačke rafinerije. Kovačević je, iznoseći svoje tvrdnje o ulozi Plenkovića i bivšeg ministra Tomislava Ćorića u preusmjeravanju nafte prema Mađarskoj, rekao da je taj sastanak bio pripreman na razini ministara, a pritisak za gašenje rafinerije se provodio 10 godina. Jednostavno se tražilo da sisačka rafinerija bude zatvorena jer stvara gubitke, kazao je Kovačević, dodajući kako je on to odbio jer to nije samo pitanje korporativnih već i strateških i nacionalnih interesa.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Hrvatski sabor

Grmoja je uvjeren da je cijela afera s pljačkom u Ini uvjetovana odnosom Mola i Ine, odnosno da se tolerira korupcija unutar Ine kako bi se provodile odluke koje idu u korist Mađarskoj.