iščekuje izbore

Grmoja: HDZ je sve prilagodio sebi

15.05.2020 u 12:51

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Nikola Grmoja (Most) izjavio je u petak da je HDZ i parlamentarne izbore i sve što je radio, prilagodio sebi, a dao je naslutiti zašto Most još nije odlučio izlazi li na izbore s Miroslavom Škorom i njegovim Domovinskim pokretom.

„Oni su izbore i sve što su radili, prilagodili svojoj stranci, ovdje nisu bitni hrvatski građani, narod, niti što misli opozicija. Ovo su izbori za njih, pozivam građane da odgovore na ovaj nasrtaj izlaskom na izbore i da poslušaju one koji će ih zvati da izađu na izbore, a do jučer su im govorili da ostanu doma. Ovaj put ih poslušajte, ali nemojte glasovati za njih“, poručio je Grmoja.

Odbacio je tumačenje da je ranije zazivao izbore čim prije, a da se sada protivi da budu u srpnju.

Nemam ništa protiv da sada idemo na izbore, ja sam dosljedan, rekao je Grmoja i ustrajao kako su mjere koje je uvodio Nacionalni stožer bile pretjerane, te kako vladajući, odnosno HDZ, sada trebaju objasniti zašto su uništili gospodarstvo da bi, kad su vidjeli da im raste rejting, odlučili da se može ići na izbore.

Otklonio je tvrdnje kako Mostu trebaju mjeseci da odluči hoće li ići sa Škorom. Škoro je tek prije mjesec dana osnovao stranku, nismo ni mogli ranije pregovarati, rekao je.

Ne želimo u Sabor progurati 'žetončiće'

 Na novinarski navod kako iz Domovinskog pokreta stižu informacije da su problem izborne liste, Grmoja je uzvratio da „nije problem oko lista, ni gdje će tko biti“, da osobno može ići i na posljednje, 14. mjesto, ali da se radi o tome kakvi i koji ljudi će preko tog saveza ući u Hrvatski sabor. „Ja ne želim u Sabor progurati 'žetončiće' koji će Plenkoviću omogućiti novi mandat“, kazao je.

„Ne smeta mi nitko, nego znam što i kakve ljude u Saboru želim: nekompromitirane, karakterne, ljude koji se neće prodati, kakvi su, uostalom, bili 'mostovci'“, naveo je Grmoja.

 Priznao je da 'mostovci' nisu najbolji 'kadrovici', da su napravili i određene greške, ali da, ipak, nisu u potpunosti promašili s ljudima.

 Kako će Most glasovati o raspuštanju Sabora, konzultirat će se na Klubu. Grmoja kaže kako ih smeta način na koji se sve to radi.

 Nije u redu da jutros saznajemo da ćemo večeras imati raspravu o raspuštanju, to je podcjenjivanje, pa je pitanje treba li ljudima koji se tako ponašaju, pomagati na bilo koji način, rekao je Grmoja.