vremenska prognoza

Grmljavinsko nevrijeme i snažan vjetar na Jadranu i u petak, pogledajte što nas čeka za vikend

05.06.2020 u 07:15

Bionic
Reading

Umjereno do pretežno oblačno s kišom i pljuskovima s grmljavinom te vjetrovito. Lokalno oborina obilna, osobito na Jadranu i uz njega, gdje je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. Krajem dana sa sjeverozapada smirivanje. Puhat će umjeren, u gorju i jak jugozapadni vjetar

Na Jadranu jako do olujno jugo i južni vjetar, a prema večeri malo će oslabjeti. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 19 i 24 °C.

U iduća tri dana u unutrašnjosti u dane vikenda djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a tek su lokalno mogući poslijepodnevni pljuskovi, uglavnom u gorju. U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

  • +6
Nevrijeme u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju u ponedjeljak ponegdje i vrlo jak. Jutra razmjerno svježa, a danju toplo, u nedjelju i vrlo toplo. Na Jadranu u subotu i nedjelju djelomice ili pretežno sunčano, osobito u Dalmaciji, dok su na sjevernom Jadranu mogući rijetki pljuskovi.

U ponedjeljak nestabilno uz pljuskove i grmljavinu, koji će biti izraženiji na sjevernom dijelu. Puhat će slabo do umjereno jugo, koje će u ponedjeljak mjestimice biti i vrlo jako. Temperatura zraka u postupnom porastu.