vremenska prognoza

Grmljavina i kiša mogući i za vikend, danas sunčano i manje vruće uz pokoji pljusak

03.07.2019 u 06:57

Bionic
Reading

U unutrašnjosti djelomice sunčano i manje vruće, a mjestimice može pasti malo kiše ili poneki pljusak, osobito popodne u gorskim područjima

Na Jadranu i dalje vruće i sunčano, dok poslijepodne u Istri uz jači razvoj oblaka može biti pokojeg pljuska. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a duž ostatka obale popodne uglavnom umjeren sjeverozapadnjak. Sredinom dana bura će prolazno oslabjeti. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 28 i 31, na moru od 31 do 35 °C.

U iduća tri dana na kopnu će prevladavati sunčano, no neće biti posve stabilno. U četvrtak će povremeno biti kiše, a lokalno može i zagrmjeti.

U petak i subotu su uglavnom u poslijepodnevnim satima mogući lokalni pljuskovi. Na Jadranu većinom sunčano i vruće, a samo rijetko može biti ponekog pljuska.

  • +8
Nevrijeme nad Zagrebom u utorak navečer Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic / CROPIX

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu još u noći na četvrtak mjestimice jaka bura, a zatim posvuda sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Nakon ugodnijeg četvrtka na kopnu od petka dnevna temperatura opet u porastu.