SKANDAL U PRAVOSUĐU

Gredelj suce proziva za korumpiranost i nekompetentnost

31.08.2012 u 10:25

Bionic
Reading

Nekadašnji sudac, a danas odvjetnik, Vladimir Gredelj javno se odrekao titule počasnog predsjednika Udruge sudaca. Dojučerašnje kolege proziva za korupciju, kazneno ih je prijavio Državnom odvjetništvu, no sve to nakon što su njegove stranke izgubile spor

Godinama je Vladimir Gredelj kao sudac bio slijep na korupciju u redovima sudaca. No nakon sedam godina odvjetništva, kaže, progledao je. I odstupio s mjesta počasnog predsjednika Udruge hrvatskih sudaca.

Prozvao je i Đuru Sessu, predsjednika Udruge hrvatskih sudaca. Duboko je razočaran stanjem u sudbenoj praksi koju kaže, karakterizira duboka korumpiranost, sporost, neučinkovitost, nekompetentnost i neujednačenost sudske prakse.

Sukob je izbio oko slučaja Prevlaka u kojem Gredelj kao odvjetnik zastupa vlasnike zemlje. U otvorenom pismu optužio je sam vrh pravosudne vlasti da su na štetu bivših vlasnika zemlje na Prevlaci donijeli presudu koja odgovara građevinskom lobiju.

'Ne može neutemeljeno optuživati svakog suca za korupciju pogotovo jer još nije uspio u svom sporu. To je poruka: ako ne budete dijelili moja mišljenja, neću birati sredstva da vas napadnem', rekao je pak Sessa za HTV