KAKO BI SE KANDIDIRAO ZA ŠEFA STRANKE

Grčki ministar policije dao ostavku

27.02.2012 u 16:58

Bionic
Reading

Grčki ministar građanske zaštite zadužen i za policiju, Kristos Papucis dao je u ponedjeljak ostavku i kandidirat će se za čelnika socijalističke stranke PASOK-a kojoj je sad na čelu nekadašnji premijer George Papandreu

Papandreu je odstupio s premijerske dužnosti u studenome kako bi se sastavila nova koalicijska vlada koja će pomoći Grčkoj da prebrodi najtežu financijsku krizu u više desetljeća. Najavio je da će odstupiti i s mjesta čelnika stranke.

'U pismu premijeru Lukasu Papademosu ministar Papucis predao je svoju ostavku na mjesto u vladi, kako bi postao kandidat za predsjednika PASOK-a', kaže se u priopćenju njegova ministarstva.

PASOK će idući mjesec birati novoga čelnika, a dvije godine mjera štednje dovele su do toga da ta stranka u anketama uoči travanjskih izbora kaska za konzervativnom Novom demokracijom.

Ankete kažu da bi borba za vodstvo PASOK-a mogla odrediti i oporavak rejtinga stranke. Vjeruje se da će glavni kandidat za novog PASOK-ova členika biti ministar financija Evangelos Venizelos.