KRIZA VLADE

Grbin: Plenković štiti kriminal i sukob interesa, evo i dokaza

28.04.2017 u 13:24

Bionic
Reading

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, i Peđa Grbin, saborski zastupnik SDP-a, kazali su na konferenciji za medije da SDP neće držati lojtru HDZ-u koji štiti mutne interese, ali i da je premijeru Andreju Plenkoviću očito lakše zatvoriti oči pred kriminalom i sukobom interesa nego se suočiti s njim

'Nećemo biti voajeri u brakorazvodnoj parnici između HDZ-a i Mosta. SDP je reagirao kad je trebalo i prijavio je ministra Zdravka Marića za nasilje', figurativan je bio Bernardić.

Peđa Grbin, saborski zastupnik SDP-a, naveo je da postoji sukob interesa u Vladi i da je ministar MUP-a Vlaho Orepić jutros rekao nešto o tome.

'Riječ je o sukobu ministrice Dalić. Prošli tjedan sam upozorio na jedno odvjetničko društvo koje je bilo uključeno u izradu zakona o Agrokoru, a radilo je i za ruske banke. Jučer je Trgovački sud objavio da se svi zainteresirani za izvanrednu upravu obraćaju Anti Ramljaku. A Ramljakova e-mail adresa od jučer glasi izvaredna.uprava@savoric.com. Riječ je o izuzetnom sukobu interesa. Ovdje nije problem samo Marića i Dalić, već je on puno širi. Očito je premijer Plenković zaključio da mu je puno bolje zatvoriti oči pred kriminalom i sukobom interesa nego kazniti one koji su u njemu', kazao je Grbin.

Upitan hoće li tražiti opoziv ministrice Dalić, Grbin je kazao da će ići korak po korak, ali da ne može to isključiti.

Na pitanje da komentira izjavu ministra Orepića koji je pozvao ljude da prosvjeduju kazao je kako mu se čini da je malo prekoračio uzuse ponašanja i kako bi trebao voditi računa o tome da je Hrvatska pravna država.