kandidat za šefa stranke

Grbin bi podržao Tomaševića za gradonačelnika Zagreba: Ako bi to bilo najbolje rješenje da maknemo Bandića, zajednički kandidat ne mora biti iz SDP-a

18.07.2020 u 20:31

Bionic
Reading

Aktualna zagrebačka oporba mogla bi se ujediniti iza jednog kandidata za gradonačelnika na izborima u svibnju 2021., proizlazi iz riječi kandidata za predsjednika SDP-a Peđe Grbina

U intervjuu za Dnevnik Nove TV, Peđa Grbin je rekao kako na sebe ne gleda kao na spasitelja SDP-a, već kao na osobu koja može ponuditi energiju, znanje i volju. Naglasio je da SDP-u treba jedinstvo i puno rada, a o imenima članova svog tima nije želio govoriti, prenosi Dnevnik.hr.

O mogućim protukandidatima na unutarstranačkim izborima, Grbin kaže kako svatko mora sam donijeti odluku o kandidiranju te da vjeruje kako će imati protukandidata za čelno mjesto u stranci. Grbin je potvrdio kako će im, postane li predsjednik SDP-a, prva test-proba biti lokalni izbori.

'Za početak, moramo sjesti i razgovarati s onima s kojima možemo surađivati, a to su Možemo, Fokus, Pametno te Stranka s imenom i prezimenom', rekao je Grbin i dodao da će u razgovoru pronaći najbolje rješenje za građane Zagreba. Otkrio je i da je nešto naučio od koalicije okupljene oko platforme Možemo!, koja je osvojila sedam mandata u Saboru.

'Treba ozbiljnije pristupiti politici, više slušati građane i baviti se konkretnim problemima. Zavidim im na energiji na dočeku rezultata, SDP je to imao 2000. godine. Moramo vidjeti gdje griješimo, više slušati grašane i mijenjati se', rekao je Grbin, koji bi podržao kandidata te platforme Tomislava Tomaševića za gradonačelnika Zagreba, ako bi to značilo da će poraziti aktualnog dugogodišnjeg gradonačelnika Milana Bandića.

'Nemam nikakav problem, kad je riječ o Zagrebu, da zajednički kandidat ne bude iz SDP-a, ako je to sigurno rješenje, da s jedne strane maknemo Milana Bandića, dakle, da maknemo lopova, a da ne dopustimo kradljivcima iz HDZ-a da dođu na njegovo mjesto', rekao je Grbin.