PJEŠAČKI MOST NA SAVI

Gradu nije prioritet most koji se urušava

02.04.2009 u 14:54

Bionic
Reading

Stari zagrebački pješački most već neko vrijeme se urušava zbog čega je na njemu postavljen znak zabrane prelaska za pješake. Međutim, ljudi kao ljudi, zabranu ignoriraju i zajedno s biciklistima i motoristima prelaze preko njega. Tako će, čini se, ostati sve dok netko ne nastrada, jer ni Grad ne pokazuje interes da ga obnovi ili sruši

Potaknuti nedavnim urušavanjem dijela Željezničkog mosta na zagrebačkom Žitnjaku, koji je u nadležnosti HŽ-a, novinari su gradonačelnika priupitali da prokomentira stanje ostalih gradskih mostova koji su u nadležnosti Zagrebačkih cesta.

Savski pješački most

Sasvim očekivano, prvi čovjek Grada zaobišao je odgovor na pitanje i započeo lamentirati o tome kako su svi mostovi sagrađeni još za vrijeme gradonačelnika Većeslava Holjevca te da su za njegova mandata podignuti Domovinski i Jankomirski most, ali se nakon potpitanja  ipak osvrnuo i na pješački most, koji je sagrađen 1938. prema projektu Milivoja Frkovića.

'Gradski prioritet nije obnova pješačkog mosta na Savi. Ako na njemu stoji zabrana kretanja za pješake, onda sve što ja mogu reći jest to da zabranu trebaju svi poštivati i ne kretati se njime', kazao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić nakon sjednice Gradskog poglavarstva dodavši da 'Grad mostove ne nadzire, već su za to nadležne državne inspekcije'.