BITKA ZA ARENU

Gradska vlast ne vjeruje strancima

09.04.2009 u 08:59

Bionic
Reading

Tek što je izdana trajna dozvola Areni Zagreb, na pomolu je nova trakavica oko dodijeljivanja koncesije stranoj tvrtki, jer je u gradskoj upravi sve jača struja onih koji smatraju da dvoranu ne treba na upravljanje prepustiti strancima!

Na natječaj su se prijavile dvije svjetski poznate tvrtke koji vode desetke velikih dvorana na nekoliko kontinenata: američki Global spectrum i njemački SNG entertainment, no sve je manje izvjesno da će netko od njih posao i dobiti, piše Novi list

Naime, šef Holdingove tvrtke »Arena Zagreb d.o.o.« Zdenko Antunović već se neko vrijeme raspituje kako Global spectrum upravlja splitskom Spaladium arenom, a rezultati ga navodno nimalo ne impresioniraju. Američka se tvrtka dosad nije pokazala agilnom u dovođenju značajnih događaja, dok splitska dvorana– ako se izuzmu utakmice Svjetskog rukometnog prvenstva– nijednom nije bila popunjena, služi jedino za treninge lokalnih klubova i donosi strahovite troškove.

No, ako je istina da strani koncesionari nude nepovoljne uvjete za korištenje dvorane u Laništu, ima li Grad Zagreb kapaciteta da joj sam omogući popunjenost od 200 dana godišnje? Iako to djeluje kao nemoguća misija, Zdenko Antunović vrlo je ambiciozan, otvoreno govori o svojim neformalnim poznanstvima i vezama s vodećim ljudima korporacija poput Toyote i Coca– Cole, iz čega se dade iščitati da bi rado preuzeo čitav posao oko Arene.

Na takvu se ambiciju, međutim, diže kosa na glavi mnogima u upravi Holdinga, jer smatraju da dvoranu treba prepustiti svjetski poznatoj tvrtki koja ima već uhodani sustav dogovaranja atraktivnih gostovanja.

– Antunovićeva ambicija je otprilike ista kao da ja kažem da od sutra počinjem voziti Formulu 1 i da ću u tome biti među najboljima na svijetu, kaže naš visokopozicionirani izvor u Holdingu.
Predsjednik Povjerenstva za odabir koncesionara Duško Ljuština najoprezniji je po pitanju budućnosti dvorane.

– Za tri tjedna objavit ćemo rezultate natječaja, a sve što se spekulira u međuvremenu, vrlo je neozbiljno, zaključuje Ljuština.

Dvoranu će Holding tvrtki Ingra plaćati 7,5 milijuna eura godišnje kroz narednih 28 godina, a koliko će smanjiti troškove ovisi upravo o tome hoće li je budući koncesionar uspjeti popuniti nastupima koji donose krcate tribine i prihod od ulaznica.