PRONEVJERA U SPLITU

Gradska knjižnica ostala bez 350 tisuća kuna

Bionic
Reading

Gradska knjižnica Marka Marulića u Splitu, umjesto nekog božićnog književnog događanja, prošlog je tjedna bila poprište otkrića financijske pronevjere u iznosu nekoliko stotina tisuća kuna

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija riječ je o pronevjeri oko 350 tisuća kuna, koje je blagajnica računovodstva prebacila preko internet bankarstva na račun svoje kćeri u protekle dvije godine.

Ravnateljica Eli Pecotić potvrdila nam je da postoje sumnje u financijske malverzacije te da su pokrenute određene akcije u tom smjeru, no konkretne podatke nije mogla otkriti.

S druge strane, glasnogovornica policije Marina Kraljević-Gudelj također je upoznata sa slučajem koji je prijavljen prošlog tjedna.

“Zaprimljena je kaznena prijava Gradske knjižnice radi pronevjere veće količine novca, te je kriminalistička istraga u tijeku. Više podataka moći ćemo reći nakon završene istrage - kazala je Kraljević Gudelj.

Kako neslužbeno doznajemo, ravnateljica Gradske knjižnice obavijestila je i Anđelku Visković, zamjenicu gradonačelnika, o pronevjeri novca, te se slučaj pokušava riješiti interno.

Navodno je obavljen razgovor s blagajnicom, koja je priznala krivicu te u prisutnosti odvjetnika potpisala priznanje kako bi joj se uzele u obizr olakotne okolnosti.

Ako se potvrde sve sumnje o spomenutim malverzacijama, potrebno je utvrditi odgovornost čelnih ljudi, samog računovodstva knjižnice te provjeriti postoji li još poveznica ili se radi o jedinstvenom slučaju.