OPTUŽBE NA RAČUN RONKA

Gradonačelnik socijali dijelio bonove da glasaju za njega?

24.04.2012 u 13:32

Bionic
Reading

'Gradonačelnik Zdravko Ronko i njegovi suradnici koriste se različitim nedemokratskim metodama kako bi pobijedili na predstojećim izborima za vijeća mjesnih odbora', istaknuo je Ante Šolić, predsjednik GO HDZ-a Požega na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Tako je među ostalim, kazao je Šolić, gradonačelnik iskoristio i uskrsne blagdane za svoju promidžbu. 'On je pred Uskrs okupio više od 1000 osoba slabijeg imovnog stanja kojima je podijelio bonove u vrijednosti između 200 i 400 kuna te im rekao da zauzvrat moraju glasovati za SDP i njega. Sramotno da je gradonačelnik, noseći novac određenim obiteljima u naselja Šeovci i Turnić, tražio od članova HDZ- a da se ispišu iz stranke, a zauzvrat će dobiti posao', kazao je Šolić.

Hadezeovci su posebno razočarani što ih je izborno povjerenstvo obmanulo i prevarilo, odnosno odbilo im listu za MO Dervišaga koju je nosio Darko Puljašić. U HDZ-u su uvjereni da je to napravljeno po nalogu gradonačelnika Ronka jer u tom mjesnom odboru uvijek je pobjeđivao HDZ pa se to ovako željelo spriječiti.