ZAVRŠIO U BOLNICI

Gradonačelnik Newarka spasio ženu iz požara

13.04.2012 u 15:16

Bionic
Reading

Cory Booker, gradonačelnik Newarka, najvećeg grada američke savezne države New Jersey, prevezen je u bolnicu nakon što je spasio ženu iz požara koji je zahvatio kuću u njegovu susjedstvu, piše u petak mjesni list Star-Ledger

Booker je po dolasku kući u četvrtak navečer primijetio da u dvokatnici do njegove plamti požar. Zajedno s pripadnicima svojeg osiguranja uletio je unutra ne čekajući dolazak vatrogasaca. Gradonačelnik je sam iznio jednu ženu s drugog kata kuće prepunog gusta dima, a njegovi zaštitari izvukli su još troje ukućana.

Booker je potom prevezen u bolnicu zbog opekotina drugog stupnja na ruci i udisanja dima, ali je ubrzo pušten kući. Na svom računu na Twitteru objavio je da je s njim sve uredu.

Šef mjesnih vatrogasaca pohvalio je gradonačelnika i trojicu njegovih zaštitara, inače policijskih detektiva, za vrlo profesionalno spašavanje.

Booker, mlada zvijezda u usponu Demokratske stranke, poznat je po tome što uzima stvari u svoje ruke. Tako je zimus, nakon što je Newark pogodila snježna mećava, zajedno sa svojim sugrađanima čistio snijeg i priskrbio si nadimak 'superheroj s lopatom'.

Na svom službenom putu u SAD u ožujku britanski premijer David Cameron zatražio je sastanak s Bookerom kako bi saznao nešto o metodama kojima je preporodio svoj grad s 300 tisuća stanovnika nakon više godina propadanja.