BOŽO PETROV

Gradonačelnik Metkovića srezao sebi plaću na 'minimalac'

19.09.2013 u 17:32

Bionic
Reading

Gradska uprava u Metkoviću danas je izvijestila javnost o odluci gradonačelnika Bože Petrova da sebi i svim gradskim zaposlenicima sreže plaće na "minimalac".

S obzirom na iznimno teško stanje gradskih financija i dugovanje od dvije plaće prema gradskim zaposlenicima, ali i solidarnost prema 2.500 nezaposlenih u gradu

, gradonačelnik Božo Petrov odlučio je sebi i svim gradskim zaposlenicima srezati plaću na minimalac s dodatkom minulog rada.

Ovakvom mjerom, kako navodi, uprava nastoji podmiriti zaostale plaće i prikupiti novčana sredstva za projekte kojima nastoji aplicirati za europske fondove.

Također očekuju da će Vlada i Ministarstvo financija uzeti u obzir odlučnost i ozbiljnost nove gradske uprave i njene namjere da podmiri dugovanja i sredi gradske financije. Također očekuju i od DORH-a da u što kraćem roku riješe kaznene prijave koje je Grad Metković podnio protiv bivšeg gradonačelnika Stipe Gabrića Jamba i gradskih službenika, na način da podignu optužnicu protiv odgovornih osoba.

Uprava je utvrdila, kako navodi, dugovanja Grada Metkovića prema državi i dobavljačima u iznosu od 17,6 milijuna kuna, a s obzirom da su godišnji prihodi grada 17 milijuna kuna, napominje, da su dugovanja veća od godišnjeg prihoda.

Bivša gradska uprava proračun je prikazivala većim, jer su unutar njega bila prikazivana i namjenska sredstva dobivena od Republike Hrvatske kao ona za Prirodoslovni muzej i novu knjižnicu i čitaonicu, ističe se u priopćenju.