POVODOM DANA POBJEDE

Gradonačelnik Knina Jelić: U Oluji nije poražen srpski narod nego zločinačka politika

04.08.2018 u 14:00

Bionic
Reading

Gradonačelnik Knina Marko Jelić komentirao je predstojeću proslavu 23. obljetnice VRO Oluja u kojoj je tijekom Domovinskog rata oslobođen dio Hrvatske koji je okupirala srpska paravojska

Kazao je da ne očekujem nikakva spektakularna događanja zato što se govori ove godine vraćaju na glavni trg u Kninu.

'Ova je proslava najveći državni praznik i mislim da se trebamo ponašati dostojanstveno i časno. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali nije u redu pokvariti proslavu drugima. Političari su tu da otrpe ako treba ili da odgovore na primjeren način. Ali mislim da neće ništa umanjiti proslavu', poručio je Jelić u razgovoru za N1.

Na upit da komentira kakva je situacija oko povratnika nakon što je prošle godine pozvao građane srpske nacionalnosti da se vrate Jelić je kazao da su prošle 23 godine, ljudi su organizirali život, ali temeljem tog poziva nekii su se javili.

>>> 'Nije točno da su govori u Kninu ujutro kako bi se izbjegli zvižduci'

Oni bi kaže obnavljali kuće jer često dolaze, Knin nije daleko od mora. Naglasio je da treba još na tome raditii, vrata su otvorena i oni trebaju odlučiti što žele.

"Trebamo se pokloniti svim ljudima koji su stradali. Čak i onima koji su imali ideološku pozadinu jer i za njima netko plače. Mi smo kršćani. Mi smo pobjednici, pobjednik nosi najveću odgovornost. Nije poražen srpski narod nego zločinačka politika koja je taj narod dovela u situaciju u kojoj je danas. Kad realno pogledate, oni su najveći gubitnici i u ovim događanjima. Mi smo napravili velik iskorak kao zemlja, kod nas je normalno da se poklanja civilnim žrtvama", zaključio je Jelić.

  • +26
Posljednje pripreme Hrvatske vojske za proslavu 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL