MALVERZACIJE S PRIJEVOZOM

Gradonačelnica Koprivnice ostaje bez imuniteta

25.04.2014 u 15:35

Bionic
Reading

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo danas je jednoglasno i bez rasprave predložilo Saboru da ukine imunitet SDP-ovoj zastupnici i gradonačelnici Koprivnice Vesni Želježnjak i tako DORH-u omogući da protiv nje pokrene kazneni postupak

Vesnu Želježnjak varaždinsko Općinsko državno državno odvjetništvo sumnjiči za prijevaru, jer je od Sabora naplatila putne troškove za korištenje osobnog automobila, iako je za dolazak na saborske sjednice u Zagreb koristila besplatan prijevoz automobilom koprivničke javne vatrogasne postrojbe.

Temeljem takvih neistinitih obračuna, SDP-ova zastupnica je od Sabora kroz 13 zasebnih isplata protupravno naplatila ukupno 4.940 kuna i time oštetila državni proračun, tvrdi DORH.

Te je optužbe Želježnjak ranije odbila, a na medijske informacije o DORH-ovoj istrazi prije dva tjedna oglasila se priopćenjem, u kojem tvrdi da ni kao zastupnica niti kao gradonačelnica nije oštetila proračun te da zbog toga "mirno očekuje daljnji razvoj situacije".

Potvrdi li Sabor odluku MIP-a, Želježnjak će se pridružiti petorici svojih kolega kojima je u ovom sazivu ukinut imunitet na zahtjev DORH-a, s tim da je SDP-ovu Željku Sabi imunitet ukinut dva puta.

Zastupnici su bez imuniteta ostajali zbog sumnji u različita kaznena djela, od onih na štetu okoliša do zlouporabe položaja i ovlasti te pokušaja podmićivanja.

Uz DORH-ove, MIP-u je u protekle dvije i pol godine podneseno i 17 zahtjeva privatnih tužitelja koji su zastupnike uglavnom tužili za sramoćenje i klevetu, no ti su zahtjevi redom odbačeni.