ZAMJENIK MINISTRA O SRĐU

'Graditelji golf terena moraju dobro paziti na okoliš'

09.04.2013 u 14:50

Bionic
Reading

Zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Hrvoje Dokoza potvrdio je na medijskoj konferenciji kako je prije šest dana izdano Rješenje o prihvatljivosti zahvata projekta izgradnje golf terena na Srđu za okoliš. Napomenuo je kako se pritom moraju poštovati stroge mjere zaštite okoliša i ekološke mreže

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode priopćilo je jutros kako je izdalo Rješenje o prihvatljivosti zahvata 'Sportsko-rekreacijskog centra s golf igralištem Srđ' za okoliš i ekološku mrežu uz primjenu mjera zaštite okoliša i mjera ublažavanja utjecaja na ciljeve očuvanja ekološke mreže te uz program praćenja stanja okoliša i ekološke mreže.

Na novinarski upit je li rješenje definitivan znak da se ide u projekt Srđ, zamjenik ministra Hrvoje Dokoza je odgovorio potvrdno. Rekao je kako je Ministarstvo 'odradilo sve', odnosno da je analiziralo učinke projekta na okoliš i ekološku mrežu.

Prethodno je u telefonskoj izjavi za Hrvatski radio naveo kako je u spomenutom rješenju 'izrijekom navedeno da katnost objekata mora biti takva da ne budu vidljivi iz Dubrovnika'.


Kad je korištenje vode i činjenica da Dubrovnik i bez dodatnih zahvata u prostoru ima nestašice vode, Dokoza je potvrdio kako je investitoru naložena izgradnja akumulacijskih jezera i korištenje vode iz akumulacije, uključujući i tehnološku vodu. Za tretiranje biljaka na golf terenima također su, po navodima zamjenika ministra, u rješenju propisane obveze investitora.

Rješenje o prihvatljivosti zahvata za okoliš s propisanim mjerama i programom praćenja nalazi se na internetskim stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode