VELIKO ISTRAŽIVANJE

Građani spas vide u - Rohatinskom!

06.03.2011 u 14:20

Bionic
Reading

Prosvjede protiv rada Vlade podržava čak 70 posto građana, a čak 80 posto podržava braniteljske prosvjede, pokazuju rezultati ankete koju je proveo HTV i agencija Hendal na reprezentativnom nacionalnom uzorku od 600 ispitanika

Većina građana prosvjede podržava 'Facebook prosvjede', no samo je 33 posto spremno izaći na ulicu. Potpora braniteljskim prosvjedima još je veća, no napominje se kako je anketa rađena prije oslobađanja Tihomira Purde.


Jedan od glavnih argumenata vladajućih protiv prosvjeda jest onaj da će oni usporiti ili otežati put do Europske unije. Ta kampanja nije baš dala rezultata, građani misle suprotno, tj. 63,7 posto smatra da prosvjedi neće ni zaustaviti ni usporiti put u Europsku uniju.

Šezdeset i dva posto građana smatra da Vlada treba što prije raspisati prijevremene izbore. Oko 26,2 posto je protiv skorog izlaska na birališta.

U guverneru HNB-a Željku Rohatinskom građani i dalje vide spas i izlazak iz krize. Guverner je dobio 13,8 glasova, a šef oporbe Zoran Milanović bi mogao Hrvatsku izvući iz krize prema mišljenju 5,8 posto ispitanika. Da je Jadranka Kosor rješenje krize, smatra 3,3 posto anketiranih, odmah iza nje je Dragutin Lesar, a slijede narodnjaci Čačić i Pusić te Ivo Josipović i Ljubo Jurčić.

No čak 37 posto ispitanih uopće ne zna tko bi zemlju mogao izvući iz krize, a 19 posto smatra da to mogu učiniti neki novi mladi ljudi; 8,2 posto je onih pesimističnih koji misle da Hrvatsku nitko ne može izvući.