VAŠARSKO CJENKANJE

Grad Zagreb HRS-u za SP plaća 7 mil. kuna

Bionic
Reading

Grad Zagreb sufinancirat će organizaciju Svjetskog rukometnog prvenstva sa sedam milijuna kuna! Iako gradonačelnik Milan Bandić još nije potpisao ugovor između Grada i Hrvatskog rukometnog saveza, izvršni dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac tvrdi da je sve dogovoreno

'Iako gradonačelnik Milan Bandić još nije potpisao ugovor sve smo se dogovorili. Od Zagreba ćemo dobiti sedam milijuna kuna, a ostale troškove organizacije zagrebačkog dijela prvenstva pokrit ćemo sami', rekao je Gobac zaVečernji list 

Podsjetimo, HRS je od Grad tražio najprije deset milijuna kuna i još nekoliko dodatnih milijuna za troškove prijevoza novinara od hotela do dvorane, svečanost zatvaranja, troškove odigravanja svih utakmica u Zagrebu…

Ugovor je u prosincu već bio napisan, čekao se samo potpis gradonačelnika Bandića. Nije zaključen jer Bandić nije bio spreman platiti niti 10 milijuna, a kamoli još četiri više koliko su tražili u HRS-u.

'Najprije smo tražili 10 milijuna, nakon čega su nam u Gradu rekli da će platiti samo realne troškove. Ispalo je da oni iznose 14 milijuna kuna. Gradonačelnik na to nije pristao i na kraju smo se našli na sedam. U Zagrebu ćemo završiti u minusu', rekao je Gobac.

Međutim, Zagrepčane će prvenstvo koštati znatno više od tih sedam milijuna kuna jer je dogovoreno da najam Arene plati Grad. Doznajemo da će to biti oko 2,2 milijuna kuna. Računica je slijedeća: šest rukometnih dana puta 50 tisuća eura koliko iznosi dnevni najam Arene. Naši 'štedljivi' vladari mogli su proći jeftinije da su prije prvenstva od Ingre preuzeli dvoranu.

Ovako zbog natezanja oko ne izdavanja trajne uporabne dozvole Arenom još uvijek upravlja Ingra, tvrtka koja ju je izgradila i koja je njen vlasnik. U Ingri nisu željeli komentirati cijenu koju će im Grad morati platiti, kao niti natezanja oko dozvole.

'Drago mi je što prvenstvo ide dobro. To je najbolji dokaz kvalitete naše dvorane', rekao je Danko Deban glasnogovornik Ingre.

Ako Hrvatska postane svjetski prvak, na Trgu bana Jelačića bit će upriličena spektakularna veselica.