VLAHUŠIĆ SLAVI

'Grad Dubrovnik će ubuduće biti tatin'

17.05.2009 u 23:31

Bionic
Reading

U stožeru koalicije HNS-SDP-HSU-HSLS u Dubrovniku vlada euforična atmosfera. Uz dobre izborne rezultate u utrci za dubrovačkog gradonačelnika, veselje je uveličala i činjenica da njihov kandidat Andro Vlahušić danas slavi rođendan

'Dragi prijatelji, svima zahvaljujem. U gradu imamo izvanredne rezultate, Primorje malo zaostaje, ali i tamo ćemo pobijediti u drugom krugu. Grad Dubrovnik će ubuduće biti tatin', poručio je Vlahušić prije rezanja rođendanske torte, a neposredno nakon što su objavljeni prvi neslužbeni podaci o tome da sa 43 posto vodi ispred Dubravke Šuice, koja je u tom trenutku imala 38 posto glasova.

Koalicijski stožer preselio se iz prostorija SDP-a u King Richard's Pub gdje se, izvještava Dubrovački list, nastavlja rođendansko slavlje i iščekuju daljnji rezultati.

Atmosfera u stožeru Dubravke Šuice nije bila na zavidnoj razini sve do prvog izlaska kandidatkinje iz sobe u kojoj se zbrajaju rezultati i njezine objave da nimalo ne sumnja u pobjedu u drugom krugu.

'Zadovoljni smo što po dosadašnjim rezultatima imamo 11 vijećnika u Gradskom vijeću, koliko smo imali i do sada, tako da smo očuvali poziciju i rezultate', rekla je Šuica. Što se tiče direktnog izbora za gradonačelnika, također je istaknula zadovoljstvo s osvojenih 40-ak posto glasova.

Šuica je zadovoljna i dosadašnjim rezultatima za župana, po kojima HDZ-ov župan Nikola Dobroslavić dobiva 41,66 posto glasova, a koalicija koju predvodi Ivo Karamatić znatno je slabija s 26,04 posto. Izrazila je zadovoljstvo i rezultatima za Skupštinu, po kojima imaju oko 50 posto glasova.

Andro Vlahušić, koji je u prednosti za oko četiri posto glasova pred Šuicom, u izjavi za HRT izrazio je nadu da će pobijediti u 2. krugu, za koji očekuje da će biti posebno zanimljiv.

'Posebno mi je zadovoljstvo što smo u Dubrovniku u gradskim naseljima pobijedili gotovo svugdje', rekao je Vlahušić dodavši kako se nešto lošije rezultate imali u selima.
'Ako postanem gradonačelnik, rješavat ću pitanja otvorenosti jer je Dubrovnik do sada bio zatvoren grad s brojnim tajnim ugovorima i pogodovanjima stranim vlasnicima', rekao je Vlahušić.