na poziv emira

Grabar-Kitarović za vikend putuje u Katar

20.04.2017 u 17:46

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović će u subotu i nedjelju 22. i 23. travnja boraviti u službenom posjetu Katru na poziv emira te države, šeika Tamima bin Hamada bin Khalifa Al-Thanija, priopćeno je u četvrtak iz Ureda predsjednice

Nakon svečanog dočeka predsjednice u Emirovoj palači predviđen je bilateralni sastanak službenih izaslanstva Hrvatske i Katra, te susret predsjednice s katarskim emirom, ali i drugim visokim katarskim dužnosnicima. U njihovoj će se nazočnosti potpisati Sporazum o suradnji na području zaštite okoliša i prirode između dviju vlada, kao i  Memorandum o razumijevanju između Katarske trgovačke i industrijske komore i Hrvatske gospodarske komore, stoji u priopćenju.

Održat će i sastanak s katarskim i hrvatskim gospodarstvenicima na kojem će sudjelovati predstavnici Katarske trgovačke i industrijske komore (Qatar Investment Authority), petnaestak predstavnika vodećih katarskih tvrtki i investitora, te hrvatsko gospodarsko izaslanstvo koju predvodi predsjednik Hrvatske gospodarske komore.

Grabar-Kitarović će posjetiti i Katarsku zakladu za obrazovanje, znanost i razvoj zajednice, susresti se sa šeikom Mozah bint Nasserom, kao i s tamošnjom hrvatskom zajednicom.