srdačan doček

Grabar Kitarović u Sunji pravdala izmještanje Ureda predsjednice

05.12.2018 u 18:26

Bionic
Reading

Prvi dan boravka na području Sisačko-moslavačke županije, gdje je na tri dana premjestila ured, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović završila je u Sunji, gdje se u prepunoj Dvorani Svena Laste sastala s mještanima

Zahvalivši mještanima što su je toplo i srdačno primili, predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je važnost Sunje u Domovinskom ratu, gdje je na obali Save bila posljednja straža koja je agresoru sprječavala prodor u Moslavinu i dalje u središnju Hrvatsku.

Zbog toga, dodala je, svim braniteljima i njihovim obiteljima dugujemo trajnu zahvalnost.

Predsjednica je ponovila dva temeljna razloga zbog kojih je odlučila premještati ured po hrvatskim županijama.

'Prvi je razlog što vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu, a drugi je što je svaki kutak Hrvatske jednako važan. Važno je upoznati svaki dio države, njegove lijepe stvari, ali i probleme', rekla je, dodajući kako je ugodno iznenađena brojem projekata u Sisačko-moslavačkoj županiji koji su joj predstavljeni.

  • +12
Kolinda Grabar Kitarović u Sisku Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

'Zajednički moramo raditi na privlačenju ulaganja i izgradnji infrastrukture kako bismo Sunju što više približili ostatku Hrvatske. Pritom moramo koristiti i sredstva iz fondova Europske unije. Vjerujem da zajednički možemo učiniti razvojne iskorake', rekla je predsjednica Grabar-Kitarović. Istaknula je kako se mora učiniti sve da osnovna škola u Sunji, koja djeluje od davne 1802. godine, opstane i da u njoj bude još više djece.

'Došla sam vidjeti što vam je najpotrebnije i želim pomoći koliko god mogu', rekla je hrvatska predsjednica i mještanima čestitala skorašnje blagdane.

Predsjednici Grabar-Kitarović na dolasku su zahvalili sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i načelnik Općine Sunje Grga Dragičević.

Prigodni glazbeni program izveli su učenici Osnovne škole Sunje te folkloraši iz Sunje, Bobovca i Sunjske Grede.