predsjednica u sisku

Grabar-Kitarović: Rugaju se tim mojim 'gafovima', a ne razumiju koji je njihov najveći gaf - otuđenost

16.12.2019 u 21:43

Bionic
Reading

Aktualana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u sklopu predizborne kampanje posjetila je Sisak

"Spočitavaju mi se svakojaki gafovi. Emocije koje pokazujem jer sam ljudsko biće. Suze za udovice. Približavanje i pjevanje s narodom - kakvog li grijeha. Ili guranje u prvi red na NATO sastancima. Navijanje, crveno-bijeli kvadratići kojima se toliko ponosim. Kažu da sramotim Hrvatsku diljem svijeta jer se ponosim što sam iz Hrvatske, jer se ne klanjam većima već Hrvatsku držim ravnopravnom.

Zemlja ne ovisi o broju stanovnika nego srcu koje ima. Rugaju se tim mojim "gafovima", a ne razumiju koji je njihov najveći gaf - otuđenost. Iz zagrebačkih salona ne može se upoznati Hrvatska pa ni Sisak", rekla je Grabar-Kitarović, prenosi N1.

Osvrnula se na stanje koje je zatekla kada je prije pet godina preuzela predsjedničku funkciju.

"Kad sam prije pet godina preuzela funkciju, stanje je bilo na koljenima. Nepoštovanje branitelja, dug od 70 milijardi kuna, nezaposlenost, broj ovrha i blokiranih je rastao. Ali prionula sam na posao pruživši ruku svima. Neki su je prihvatili. Radili smo tih pet godina i danas mogu reći da Hrvatska uistinu jest bolja. Gospodarstvo je prodisalo, plaće rastu iako ne brzo kako bih htjela. Demografsko pitanje je pitanje opstanka sviju. Aktivno provodim decentralizaciju svakog dijela Hrvatske", rekla je.

Aktualna predsjedica pozvala je građane da izađu na izbore.

  • +4
Kolinda u Sisku Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

"Često sam bila kritična, ali kritika je bila praćena prijedlogom programa. Kad trebam pohvaliti, pohvalim. 'Hrvatska zna' nastavak je programa koji je započeo Franjo Tuđman, njegovog plana da Hrvatska bude članica EU i NATO-a. Molim vas izađite na izbore 22. prosinca i vidjet ćemo hoće li Hrvatska nastavit putem razvoja ili se vratiti u pesimizam ili u eksperiment", poručila je Grabar Kitarović.

"Nudim vam program umjesto doskočica i poskočica, rad umjesto zanemarivanja. Hvala vama mladi, umirovljenici, poduzetnici... Svi ste vi Hrvatska, svi ste vi moja Hrvatska", istaknula je.

  • +4
Kolinda u Sisku Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/PIXSELL