REFERENDUM 'NAROD ODLUČUJE'

Grabar Kitarović: Susret sa Željkom Markić nije bio tajan

03.06.2018 u 14:44

Bionic
Reading

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović u Osijeku je kazala kako susret sa predsjednicom udruge U ime obitelji i jednom od organizatorica referenduma Narod odlučuje, nije bio tajan

'Ne, to nije bila tajna. To je bilo prije početka prikupljanja potpisa. Htjela sam čuti od gospođe Markić koje su namjere i ciljevi. Ona je rekla da će razdvojiti pitanje izbornog zakona od pitanja prava pripadnika, odnosno zastupnika manjina. Nismo to objavljivali jednostavno zato što se nisam ni na koji način htjela miješati u postupak prikupljanja potpisa i mislim da je to odluka koja je u konačnici pravedna i korektna. Kao što ste vidjeli prikupljen je dovoljan broj potpisa, ali kad već govorimo o ustavnosti mislim da bi trebalo preispitati odluke nekih gradonačelnika koji nisu dopustili skupljanje potpisa za referendum, pa ma što oni mislili o referendumskim pitanjima', rekla je predsjednica, naglašavajući kako je onemogućavanje prikupljanja potpisa za referendum ograničavanje građanskih sloboda.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u subotu je poručila da volju naroda treba poštovati, no referendumske inicijative, , nije potpisala iako neki njezini savjetnici jesu, javlja Dnevnik.hr.

  • +106
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL