HRVATSKI NAROD NIJE ŽELIO RAT

Grabar Kitarović Srbiji pruža ruku mira

15.01.2018 u 15:36

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na obilježavanju 26. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske i 20. godišnjice mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja rekla je da Srbiji pruža ruku mira

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović podsjetila je na put neovisnosti Hrvatske te kazala da hrvatski narod nije želio ni rat ni žrtve. Stoga je, rekla je, javlja dnevnik.hr, hrvatsko državno vodstvo prihvatilo plan mirne reintegracije kao zalog pomirenja i zajedničkog života svih koji Hrvatsku smatraju svojom domovinom.

U govoru je istaknula da 'našim susjedima pružamo ruku mira i suradnje, u nadi da u Srbiji imamo iskrenog sugovornika u procesu nalaženja odgovora na otvorena bilateralna pitanja, kao i za suradnju u svim pitanjima i novim izazovima kojima nas može izložiti budućnost'.

Podsjetila je da Hrvatska daje potporu ulasku svih država jugoistočne Europe u Europsku uniju.

  • +12
Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila je humanitarnu udrugu Rijeka ljubavi Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

'Neki od tih odnosa još uvijek su uvelike opterećeni sjećanjima i traumama rata koje treba zaliječiti iskrenom suradnjom i otvorenim dijalogom. Nastavit ću predanu politiku zagovaranja dijaloga sa susjednim državama i rješavanja otvorenih pitanja u pozitivnom ozračju. Jedino se na taj način može graditi suradnja na zdravim i čvrstim europskim temeljima', kazala je predsjednica.