NA TWITTERU

Grabar Kitarović o slučaju Živković: Žalosti društvena klima u kojoj je do ovakve situacije moralo doći

20.09.2019 u 14:02

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Twitteru je komentirala situaciju oko Marijana Živkovića, kojemu je na Općinskom sudu u Vukovaru počeo ponovljeni postupak zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi Policijske postaje u rujnu 2013. godine. Braniteljske skupine i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nezadovoljni su jer se Živković, otac dva poginula hrvatska branitelja, razvlači po sudu. Smatraju da mu se nema za što suditi jer je maknuo ploču koja je bila nelegalno postavljena, pa prema tome nema ni prijestupa.

'Duboko žalim zbog osobne tragedije gospodina Marijana Živkovića, čija su dva sina položila živote za našu Domovinu. Njegova bol i naša je bol, za nju trebamo imati puno razumijevanje i poštovanje, a na njihovu žrtvu moramo vječno čuvati uspomenu.

Uvažavajući neovisnost hrvatskog pravosuđa, žalosti društvena klima u kojoj je do ovakve situacije moralo doći. Većim angažmanom nadležnih institucija, sva otvorena pitanja oko Vukovara i tragedije koju su svi Vukovarci tijekom velikosrpske agresije proživjeli trebala su biti i trebaju biti riješena, prvenstveno kada je riječ o neprocesuiranim ratnim zločinima i traganju za nestalim hrvatskim braniteljima i civilima. Učinimo sve da do ovih potresnih i bolnih situacija više ne dolazi', napisala je predsjednica na Twitteru.

Potporu Živkoviću pred zgradom suda dali su braniteljI i gradonačelnik Penava.