NOVI GENERALI

Grabar Kitarović promaknula Šundova u generala zbora

27.05.2016 u 11:28

Bionic
Reading

U povodu 25. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga, Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske, predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar Kitarović donijela je odluke o promaknućima, odlikovanjima i pohvalama pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga, priopćeno je iz Ureda predsjednice

Ukupno je u činove promaknuto 299 pripadnika Oružanih snaga, odnosno 269 časnika i 30 časnica, odlikovano 3796 i pohvaljeno petero pripadnika i pripadnica Oružanih snaga te djelatnika i djelatnica Ministarstva obrane. Veleredom Kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom odlikovan je i umirovljeni general Pavao Miljavac.

U čin general zbora promaknut je načelnik Glavnog stožera OS RH general-pukovnik Mirko Šundov, u čin general-pukovnika zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH, general-bojnik Drago Matanović, te brigadiri Krešo Tuškan i Denis Tretinjak u činove brigadnih generala.

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica OS RH je odluke u prigodi 25. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga RH, Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske donijela je u skladu sa svojim zakonskim ovlastima na prijedlog ministra obrane.