kraj mandata

Grabar-Kitarović odlazi s Pantovčaka, ali prvo ide odmoriti se na Brijune

07.01.2020 u 16:49

Bionic
Reading

Predsjednica na odlasku odlučila je kad namjerava razriješiti dužnosti savjetnike, volontere i dužnosnike

Kako RTL doznaje, na Pantovčaku je održan radni sastanak predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i njezinog užeg kolegija.

Predsjednica će, kako su nam rekli, ovoga tjedna odraditi sve svoje predsjedničke dužnosti pa će već u četvrtak, 9. siječnja, prisustvovati koncertu u prigodi obilježavanja hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, a nakon čega će na Pantovčaku biti i radna večera s najvišim dužnosnicima Europske komisije.

U subotu poslijepodne predsjednica se planira povući na tjedan dana. Pretpostavlja se da će odmor provesti na Brijunima. Doznajemo također da bi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović trebala odraditi i preuzeta vanjskopolitička putovanja, a jedno od njih je i putovanje u Izrael. Predsjednica će, kažu na Pantovčaku, u punom kapacitetu raditi do 18. veljače.

S izabranim predsjednikom Zoranom Milanovićem razgovarala je telefonski te poručila da mu za sve stoji na raspolaganju. Sve savjetnike, volontere i dužnosnike predsjednica planira razriješiti do 18. veljače. S Pantovčaka poručuju da će se transfer s aktualne predsjednice na novoizabranog predsjednika obaviti u skladu s Ustavom i zakonom i kućnim odgojem.

Ako novoizabrani predsjednik zatraži na korištenje vilu Prekrižje bit će mu omogućena, dodaju. Sastanak aktualne predsjednice i novoizabranog predsjednika još nije dogovoren, kažu nam na Pantovčaku.

Kad je riječ o kujici Kiki koju je predsjednica udomila poručuju da će s njom otići s Pantovčaka.