BLAGDANSKA TRADICIJA

Grabar-Kitarović i Bandić zapalili adventsku svijeću na Manduševcu

01.12.2018 u 17:06

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić 1. prosinca otvorili su Advent u Zagrebu na Prekrižju, a zatim su na Trgu bana Jelačića, na vijencu oko Manduševca, zapalili adventsku svijeću

'Pridružujem se održavanju najljepšeg adventskog programa u Europi, ovog našeg zagrebačkoga. Nadam se da će i ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa biti jednako čarobno za sve posjetitelje. Zagrebački Advent je svojim programima privukao posjetitelje da pronađu mjesto i vrijeme za susret, druženje s prijateljima i obiteljima ususret radosti Božića. Sreća se umnaža kada se dijeli, ne zaboravimo to', rekla je predsjednica na otvaranju Adventa na Prekrižju.

  • +11
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i gradonačelnik Milan Bandić otvorili Advent na Prekrižju Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

S Milanom Bandićem se nakon Prekrižja zaputila na manifestaciju 'Advent na Trgu bana Jelačića' koja je u 17 sati počela paljenjem prve Adventske svijeće na Manduševcu.

  • +11
Paljenje prve adventske svijeće na vijencu oko Manduševca Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

U sklopu Adventa u Zagrebu otvoreni su i Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, KUL Advent ispred HNK, a u 18 sati upaljena je i blagdanska rasvjeta na Zrinjevcu.

Tijekom Adventa Zagrebački električni tramvaj (ZET) svakog vikenda besplatno će prevoziti putnike.