KVARNERSKO LUDILO

Gotovo 8.000 sudionika na Riječkom karnevalu

14.02.2010 u 17:46

Bionic
Reading

Međunarodna karnevalska povorka 27. po redu najvećeg i najpoznatijeg javnog događaja na Kvarneru, Riječkog karnevala, u punom je jeku. Šarenilo maškara, veselo raspoloženje, igra, smijeh, zabava i veličanstvene povorke 7.915 sudionika u 94 grupe koje paradiraju Korzom s čak 74 alegorijska kola. Uz njih, na desetke tisuća ljudi došlo ih je pratiti u stopu i doživjeti taj jedinstveni događaj

Novoizabrani predsjednik Ivo Josipović, glavom i bradom, nije se pojavio na riječkom Korzu, ali došao je njegov 'klon' na slonu. Ogroman, došao je iz Kaštela Kambelovca, mahao je Riječanima, zahvaljivao im što su glasali za njega i još jedanput na razglas im poručio da će zacrveniti cijelu Hrvatsku. 'Došli' su i Kerum, premijerka s metlom i dr. Lički biser u skupini 'Tko tu koga i zašto... cijepi?!' iz Dobrinja. 'Pandemija koja nam prijeti nije svinjska gripa! Stvarna nam je prijetnja pandemija svinjarija! Ne dozvolite da vas cijepe... u zdrav mozak, odcijepite vi njih!', poruka je s njihove kućice – klinike.

Sinjani su se predstavili grupom 'Hrvatska nakon Malo vitra', skupina Pinokija iz Labina vikala je u sav glas da svi lažu, a 'Robin Hood' da će uzeti sve bogatima i dati siromašnima. Bilo je tu i gostiju iz Slovenije, Italije, Crne Gore, Mađarske, ali i iz svih djelova Hrvatske. Došli su i veleposlanici iz 17 zemalja.

Na jednoj od sedam postavljenih pozornica s kojih se najavljuju dolazeće grupe, jedan par nije zaboravio da je i Valentinovo. Pale su i zaruke. Pokazao je Dario svojoj voljenoj Snježani koliko je voli i stavio joj pravi prsten na ruku.

Za sve one koji nisu došli na riječki Korzo, karneval mogu pratiti preko interneta - www.ri-karneval.com.hr.

Sumorna svakodnevica počinje već sutra, nakon što večeras Meštar Toni preda ključ grada riječkom gradonačelniku Vojku Obersnelu. Za svo zlo koje se desilo, večeras će platiti pust – slamnati 'čovjek' koji gorenjem na lomači ispašta za sve brojne nedaće koje su tištile sve nas protekle godine.