ŠESTERO PREMINULIH

S gotovo 300 novozaraženih, Varaždinska županija i dalje je na europskom vrhu

19.11.2020 u 14:28

Bionic
Reading

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji potvrđen je 291 novi slučaj zaraze koronavirusom, a šest je osoba umrlo, izvijestio je u četvrtak Stožer civilne zaštite te županije. Testirane su 692 osobe. Među brisevima uzetim osobama sa simptomima udio pozitivnih je 51 posto, u osoba koje se preventivno testiraju u bolničkom sustavu udio pozitivnih je 21 posto, a u osoba koje su testirane na vlastiti zahtjev uz plaćanje 16 posto.

Prošli mjesec ti su udjeli bili više nego dvostruko manji, ističe se u priopćenju.

Tri europske regije koje trenutačno pokazuju najviše novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika su i dalje Varaždinska županija, Pomurska regija u Sloveniji i Međimurska županija, koje međusobno graniče, što dodatno potvrđuje naglašenu lokalnu transmisiju, navode iz Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

Na liječenju u varaždinskoj Općoj bolnici trenutačno su 182 osobe s težom kliničkom slikom. Na Odjelu infektologije je 61 osoba, 11 ih je na ostalim odjelima, a 14 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru. Na liječenju u bolnici u Klenovniku su 52 osobe, a u Novome Marofu 44.

Umrlo je šest osoba pozitivnih na koronavirus. Njih pet umrlo je na respiratoru izravno od posljedica covida-19, navodi se u priopćenju.

  • +5
Postavljanje šatora u krugu varaždinske bolnice Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U Varaždinskoj su županiji u posljednja 24 sata ozdravile su 243 osobe koje su bile na kućnom liječenju.