POPIS SAD-A

Gotovinu i Ademija stavili na listu terorista!

Bionic
Reading

Američki ured za kontrolu strane imovine, koji djeluje pri američkoj inačici ministarstva financija, na listu osumnjičenih za terorizam uvrstio je generale Antu Gotovinu i Rahima Ademija

Riječ je o novom izdanju popisa osoba i organizacija povezanih s terorizmom kako bi im se blokirala imovina, bilo da je riječ o pojedincima bilo pak o tvrtkama i organizacijama.

U dokumentu se s Hrvatskom povezuje samo zagrebački ured humanitarne organizacije Benevolence International Foundation (koja djeluje i pod imenima: BIF, BIF-USA, Al Biral Dawalia, Mezhdunarodnyj Blagotvoritelnyj Fond), a bila je prijavljena na adresi Hrvatov 30, Zagreb. Ta je organizacija bila prisutna i u mnogim drugim državama, uključujući SAD.

Uz Gotovinu i Ademija, koji je oslobođen optužbi, a na listi se njegovo ime pojavljuje u rubrici BiH, na popisu su: Ante Jelavić, Milan Mrkšić, Goran Hadžić, Milan Martić i Darko Mrđa.

Na popisu su i Luka i Radovan Karadžić, Paško Ljubičić, Vinko Martinović, Mladen Naletilić, Ivica Rajić, Ratko Mladić, Naser Orić, Biljana Plavšić...

Na listi je i pokojni Slobodan Milošević. Kako se američki administratori nisu potrudili razdvojiti Crnu Goru i Kosovo od Srbije, među 'Srbima' s popisa našli su se i Maliq Ndreca, Rexhep Selimi, Shaquiri Shaqir, Azem Syla, piše Slobodna Dalmacija.